Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 4.000 de situații de urgență produse la nivel național, în ultimele 72 de ore

ro

18 Dec, 2023 12:01 598 Marime text
Pompierii militari, la datorie pentru salvarea de vieți și bunuri! 
 
În ultimele 72 de ore, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru asigurarea intervenției imediate la cele peste 4.600 de situații de urgență produse la nivel național.
 
Din totalul intervențiilor, o pondere de aproximativ 80% a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, în urma cărora 3.894 de persoane au beneficiat de prim ajutor calificat. În acest sfârșit de săptămână, 41 de persoane au fost salvate din situații critice, transmite un comunicat din partea IGSU. 
 
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și a bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au intervenit în peste 500 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, inundații, accidente din domeniul CBRN, precum și în alte situații de urgență.
 
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 32 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
 
În decursul acestui sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 228 de incendii înregistrate la nivelul întregii țări, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
 
Având în vedere numărul crescut de incendii înregistrate în acest weekend, amintim faptul că, în perioada sezonului rece, necurățarea coșurilor de fum rămâne printre principalele cauze generatoare ale incendiilor la locuințe și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon.
 

Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța dumneavoastră și a familiei! Este interzisă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate! Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!
 
Fiți responsabili și instalați un detector de fum în locuință! Acesta va declanșa alarma încă din stadiul incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții, a mai punctat sursa citată. 

 
De asemenea, în ultimele 72 de ore, pentru protecția populației, au fost transmise 10 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Alba, Bacău, Brașov, Harghita și Mureș.
 
Totodată, pentru gestionarea optimă afluxului de persoane care intră pe teritoriul țării noastre, pompierii militari au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță.
 
Nu uitați! Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Fiți prevăzători! Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.


Citește și:

O bătrână a decedat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce ar fi rămas blocată în lift
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii