Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Constanța, în topul județelor cu multe misiuni

ro

31 May, 2022 13:48 903 Marime text
Pompieri în misiune. Foto: facebook/IGSUZiua de ieri, 30 mai 2022, a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Cluj, Argeș și Constanța.

Peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.276 de cazuri din totalul de 1.561 de situații de urgență gestionate).

Potrivit IGSU, totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 42 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 235 de misiuni pentru protecția comunităților.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 8 situații, pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 2 persoane și-au pierdut viața (județele TR și IS). 

❗O intervenție soldată cu victime a avut loc ieri, în județul Teleorman, unde pompierii au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 504, în localitatea Brătășani, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de pod. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, dintre care una în stop cardiorespirator. În ciuda eforturilor depuse de către echipajele de intervenție, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Celelalte două victime, găsite conștiente, au fost asistate medical la fața locului, ulterior au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. 

Un alt eveniment soldat cu victime a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în județul Iași, unde echipajele de prim ajutor și descarcerare au intervenit la un accident rutier pe DN 2B, în localitatea Lețcani. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac de pe marginea drumului. Pompierii ajunși la locul intervenției au constatat că în urma incidentului au rezultat trei victime, dintre care una decedată în autoturismul cuprins de flăcări din cauza impactului puternic. Pentru celalte două victime conștiente, echipajele de intervenție au acordat măsuri de prim ajutor, acestea fiind transportate, ulterior,  la o unitate spitalicească pentru investigații suplimentare.

„De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (1), Harghita (2), Mureș (1) și Vrancea (1); 4 mesaje privind desfășurarea exercițiului național de tip EXCOM în județul Mureș.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


Astfel, în data de 30.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 378 de pompieri și 175 mijloace tehnice“ - au precizat reprezentanții IGSU.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

„Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii