Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.400 de misiuni desfășurate în ultimele 24 de ore. Topul județelor cu cele mai multe intervenții

ro

31 Mar, 2023 11:28 880 Marime text
foto: DSU Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.458 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (30.03.2023).

Echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea celor 134 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 127 de misiuni pentru protecția comunităților., transmite IGSU. 

Din totalul celor 134 de incendii care au avut loc în ultimele 24 de ore la nivel național, 66 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști și vegetație uscată, deșeuri și fond forestier), fiind afectate aproximativ 105 ha de teren.

La nivel național, 1.194 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD pe timpul misiunilor desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cele mai multe solicitări fiind înregistrate în zona București-Ilfov (321 cazuri), urmată de județele Cluj (58 cazuri), Timiș (58 cazuri), Mureș (54 cazuri), Iași (46 cazuri), Sibiu (46 cazuri) și Hunedoara (42 cazuri).

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. 

Oficial de la IGSU despre misiuni: 

-O misiune solicitantă a fost cea derulată de pompierii sătmăreni în localitatea Orașu Nou, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei case de locuit. Sosiți la fața locului, colegii noștri au constatat că arderea se manifesta, cu degajări mari de fum, la nivelul acoperișului anexei și a locuinței, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. După mai bine de două ore de luptă continuă cu focul, salvatorii au lichidat incendiul, limitând propagarea acestuia la casele din proximitate.

În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urs), în județul Harghita.
 
De asemenea, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 222 de pompieri salvatori și 152 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii