Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au fost cele mai multe intervenții

ro

29 Sep, 2022 10:10 947 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Argeș, Mureș, Cluj și Bihor.

Potrivit IGSU, o pondere de aproape 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.109 de cazuri din totalul de 1.321 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii salvatori au acționat, pentru localizarea și stingerea celor 27 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 172 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 13 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Constanța și Mureș.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 7 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (2), Gorj (1) și Harghita (2), Mureș (1), Suceava (1) și 1 mesaj privind dispariția de la domiciliu a două minore, transmis de IGSU, în județul Dolj.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție complexă a avut loc noaptea trecută în județul Suceava, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incediu izbucnit la mai multe locuințe din localitatea Dragoșa. Primele echipaje de intervenție, ajunse la fața locului, au constatat că arderea se manifesta violent, cu flacără deschisă și fum dens. După mai multe ore de luptă continuă cu focul, pompierii militari au lichidat incendiul, împiedicând propagarea la locuințele și anexele din vecinătate, fără a fi înregistrate victime.

❗O altă misiune complexă, care a necesitat o atenție sporită din partea pompierilor mureșeni, a avut loc ieri, pe raza localității Acățari, DN 13. Colegii noștri au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme și un autotren. În urma impactului puternic au rezultat patru victime, dintre care două decedate. Echipajele de prim ajutor au asistat medical ceilalți doi pasageri, nefiind necesar transportul acestora la spital.

❗O altă intervenție care a presupus efort susținut din partea salvatorilor gălățeni a avut loc ieri, în localitatea Matca. Echipajele de prim ajutor și descarcerare au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui eveniment rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă, lovind gardul unei locuințe. Din cauza impactului puternic, au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată. Colegii noștri au extras victima dintre fiarele contorsionate și au asistat și evaluat medical la fața locului toți ocupanții autoturismului. Toate persoanele au fost, ulterior, transportate la o unitate spitalicească pentru investigații medicale de specialitate.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 224 de pompieri salvatori și 163 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii