Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:58 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.200 de cazuri SMURD și 42 de incendii, gestionate de pompierii salvatori în ultimele 24 de ore

ro

13 Dec, 2022 11:02 582 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUÎn cursul zilei de ieri, 12 noiembrie a.c., la nivel național, pompierii militari au acționat pentru gestionarea a 1.445 situații de urgență. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru acordarea de prim ajutor, iar 1.235 de persoane au fost asistate medical.

Potrivit IGSU, în afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 42 incendii, precum și în alte 168 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi căutarea sau deblocarea de persoane și animale, distrugerea muniției neexplodate și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

De asemenea, echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Constanța, Ialomița și Mehedinți.

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 15 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Intervenția complexă desfășurată ieri, în județul Suceava, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină în localitatea Bilca, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un operator al cărui domeniu de activitate este prelucrarea lemnului. Primele echipaje de stingere sosite la fața locului au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la o magazie, cu periocol de propagare la halele din apropiere. Salvatorii au localizat rapid flăcările și au lichidat incendiul,  fără a fi înregistrate victime.

O altă misiune care a necesitat atenție sporită a fost înregistrată noaptea trecută, în județul Giurgiu. Impactul dintre cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier din zona localității Ghimpați a fost soldat cu patru victime, dintre care una încarcerată. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, persoana a fost extrasă conștientă și cooperantă dintre fiarele contorsionate. Toate victimele au fost evaluate și monitorizate la locul solicitării, iar ulterior transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 206 pompieri salvatori cu 180 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii