Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Persoane aflate în stare critică, salvate de pompieri

ro

07 Dec, 2023 11:44 678 Marime text
În decursul zilei de ieri, 34 de persoane aflate în stare critică au fost salvate în urma eforturilor susținute de pompierii din întreaga țară.

În doar 24 de ore, salvatorii au acționat pentru gestionarea optimă a 1.414 misiuni pentru protecția comunităților, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și alte situații de urgență. 

Astfel, din numărul total al intervențiilor, aproximativ 1.200 de solicitări au fost înregistrate la cazurile de prim ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.151 de persoane. Totodată, în 11 situații, colegii noștri au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în accidente rutiere. 

De asemenea, pompierii militari au gestionat cu promptitudine 173 de misiuni pentru protecția comunităților, în timp ce echipajele de stingere au acționat pentru stingerea celor 49 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării., transmite IGSU. 


Pentru protecția populației, ieri au fost transmise 3 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, care semnalau dispariția unei persoane în județul Constanța și prezența animalelor sălbatice (urși) în județul Mureș.
 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play.

Respectați recomandările noastre, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!- se mai arată în informarea IGSU. 




Citește și:

Știri ConstanțaExplozie de butelie în Runcu! O victimă de 74 de ani a suferit arsuri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii