Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Numărul incendiilor s-a menținut în continuare unul ridicat. Intervențiile pompierilor

ro

13 Oct, 2023 10:22 677 Marime text
foto cu rol ilustrativ
În cursul zilei de ieri, pompierii militari au intervenit în aproximativ 1.600 de situații de urgență la nivel național. Cele mai relevante acțiuni au fost pentru localizarea și lichidarea incendiilor, acordarea asistenței medicale de specialitate, precum și operațiuni destinate protecției comunităților.

Majoritatea misiunilor desfășurate de colegii noștri au fost cele ale echipajelor SMURD, care au răspuns prompt la 1.281 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor celor 1.302 persoane aflate în dificultate, informează IGSU. 

Numărul incendiilor s-a menținut în continuare unul ridicat, astfel că, echipajele de stingere au intervenit în 160 de situații pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, 60% dintre acestea fiind reprezentate de arderile necontrolate care au afectat aproximativ 250ha. 

De asemenea, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților locale, unde echipajele operative au intervenit în 156 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, inundații, operațiuni de descarcerare, precum și în alte situații de urgență.

Printre alte informații relevante menționăm faptul că ieri au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase în  localități din județele AB, HR și PH. Totodată, în zonele de graniță au fost angrenate 94 de cadre și 41 de mijloace tehnice pentru gestionarea afluxului de refugiați strămutați pe teritoriul României, în contextul conflictului de pe teritoriul Ucrainei, a mai precizat sursa citată. 

Pregătirea echipajelor de intervenție pentru gestionarea cu eficiență a diferitelor situații de urgență rămâne un obiectiv prioritar și continu, astfel că, la nivelul întregii țări se desfășoară numeroase exerciții pentru testarea procedurilor de răspuns și îmbunătățirea abordării diverselor scenarii de intervenție. 

Derularea activităților de informare și de educare a populației asupra măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc reprezintă un alt deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților. 

Fiți partenerii noștri și participați la acțiunile destinate publicului larg.

Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați gratuit aplicației de mobil DSU din App Store și Google Play. 

Respectați recomandările noastre, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!- se arată în comunicatul pus la dispoziție de IGSU. 


Citește și:

Incendiu în Constanța! Unde au intervenit pompierii (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii