Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Misiunile gestionate de pompieri în acest sfârșit de săptămână

ro

22 Jan, 2024 10:28 565 Marime text
Sursa foto; ISU Tulcea


 
  • Peste 3.900 de persoane asistate medical, 184 de incendii și alte 642 de misiuni desfășurate în sprijinul comunităților. Acesta este bilanțul intervențiilor gestionate de către pompierii militari, în ultimele 72 de ore, potrivit IGSU.
 
Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la nivel național, s-au înregistrat 4.736 de situații de urgență la care salvatorii au răspuns cu promptitudine. 
 

„În acest interval, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 184 de incendii izbucnite la nivelul întregii țări, în timp ce, echipajele SMURD au intervenit la 3.910 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență”, transmit pompierii.

 
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 27 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.
 
Concomitent cu aceste misiuni,  în ultimele 72 de ore, pompierii au intervenit în 615 situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, fenomene hidrometeorologice periculoase, precum și alte situații de urgență. Datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative, 40 de persoane aflate în situații critice au fost salvate, conform sursei.
 
În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în intervalul 19.01.2024, ora 07.00 – 21.01.2024, ora 07.00, s-au înregistrat efecte în 21 de localități din 10 județe (Argeș, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt și Prahova) , unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 26 curți, 2 anexe gospodărești, 3 beciuri, cât și pentru deblocarea a 7 autoturisme înzăpezite.
 
Totodată, echipajele operative au fost la datorie pentru înlăturarea a 111 copaci și 3 stâlpi prăbușiți pe partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 86 de autoturisme și o casă. Într-o localitate din județul Mureș au fost salvate 65 de ovine aflate într-un adăpost, în pericol de inundație.
 

„De asemenea, în acest interval, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil pe 5 tronsoane de drumuri naționale (DN 12/HR, DN 12C/NT, DN 15/HR, DN 15/NT și DN 17/BN). Menționăm faptul că, la momentul actual, traficul se desfășoară în condiții de ceață”, mai informează IGSU.

 
 Citește și
Peste 100 misiuni ale pompierilor militari constănțeni în acest week-end
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii