Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Mii de acțiuni pentru pompieri! Unde au intervenit salvatorii

ro

22 Aug, 2023 12:34 873 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • În 7 situații deosebit de grave, pompierii au intervenit rapid pentru a extrage victimele din autoturismele avariate în accidente rutiere.

Zi încărcată pentru pompieri! Echipajele de pompieri salvatori au fost la datorie ieri, 21 august, intervenind în peste 1.900 de situații de urgență la nivel național.

În ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat pentru stingerea a 150 incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, 99 de intervenții au fost la arderi necontrolate, cum ar fi miriști, vegetație uscată, litieră și deșeuri, afectând o suprafață de peste 200 de hectare.

Echipajele SMURD au intervenit la 1.622 de solicitări la nivel național, 1.623 de persoane fiind asistate medical. În 7 situații deosebit de grave, pompierii au intervenit rapid pentru a extrage victimele din autoturismele avariate în accidente rutiere.

Pentru protecția comunităților, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 202 de misiuni, cum ar fi cele pentru deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții și au acordat ajutor imediat și eficient.

La nivel național, în ultimele 24 de ore, pentru avertizarea populației au fost transmise 25 mesaje prin sistemul RO-ALERT, dintre care 20 cu privire la prezența animalelor periculoase (urși), în județele Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Hunedoara, Harghita, Mureș, Prahova și Neamț, 4 mesaje cu privire la fenomenele hidrometeorologice periculoase în județele Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți și 1 mesaj privind dispariția unui minor în județul Mehedinți.

Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 21.08.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 139 de pompieri și 47 de mijloace tehnice.

Echipajele operative sunt pregătite să facă față tuturor situațiilor de urgență și să acorde primul ajutor medical persoanelor aflate în situații dificile.

Citește și:

Prima misiune de stingere a pompierilor români, în Grecia. Salvatorii intervin în apropierea unui spital (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii