Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Județul Constanța, în topul județelor cu număr ridicat de misiuni executate în ultimele 24 de ore

ro

18 Oct, 2022 11:06 768 Marime text
Pompieri Foto IGSUZiua de ieri, 17 octombrie a.c., a fost solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Prahova, Constanța și Cluj.

O pondere de aproximativ 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.206 cazuri din totalul de 1.435 situații de urgență gestionate ).

Potrivit IGSU, de asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 66 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 159 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 4 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. 

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 16 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Harghita (2) și Mureș (1); 1 mesaj privind dispariția de la domiciliu a unui minor, transmis de IGSU, în județul Bacău.

Dintre cele mai relevante intervenții, amintim:

❗O misiune complexă a avut loc ieri, în județul Gorj, localitatea Bumbești-Pițic, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă. Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au constatat că flăcările se manifestau violent, la un imobil și două anexe pe o suprafață de aproximativ 180 mp. Pe timpul misiunii de stingere, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană decedată. Colegii noștri au stins flăcările, înlăturând pericolul extinderii la locuințele aflate în vecinătate. 

❗O intervenție care a necesitat atenție sporită și efort susținut a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Buzău, unde echipajele operative au acționat pentru stingerea flăcărilor izbucnite la trei imobile din localitatea Siriu. Echipajele de stingere ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta cu degajări mari de fum, la trei imobile, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Pe parcursul acțiunii de lichidare a incendiului, echipajele SMURD au evaluat și asistat medical patru persoane, ulterior trei dintre acestea au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate. Flăcările au fost lichidate în limitele găsite.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 219 pompieri salvatori cu 160 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii