Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU În ultimele 24 de ore pompierii au gestionat 1.449 situații de urgență la nivel național

ro

27 May, 2022 11:45 874 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSULa nivel național, în cursul zilei de ieri (26.05.2022), pompierii au gestionat 1.449 situații de urgență, 56 dintre acestea fiind pentru stingerea incendiilor. În afara acestor situații, salvatorii au intervenit și în alte  265 de intervenții în sprijinul comunităților.

Aproape 40% din totalul incendiilor înregistrate la nivel național au fost la arderi necontrolate,  fiind afectate aproximativ 30 ha de teren (miriști, vegetație uscată).

Potrivit IGSU, totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În perioada de referință, la nivel național au fost înregistrate 1.123 solicitări pentru acordarea de prim ajutor, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (273 cazuri), urmată de județele Mureș (58 cazuri), Timiș (55 cazuri) și Cluj (46 cazuri).

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

❗Intervenția pompierilor băcăuani, în urma producerii unui accident rutier pe raza localității Bârsănești, în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. Din nefericire, în urma evenimentului rutier 2 persoane și-au pierdut viața din cauza leziunilor suferite în urma impactului puternic. O altă victimă a primit asistență medicală la fața locului, iar ulterior a fost transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate.

❗Un alt eveniment pentru care a fost nevoie de intervenția pompierilor a avut loc ieri, în județul Prahova, unde salvatorii au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători, în orașul Sinaia. Pe timpul intervenției o persoană a suferit arsuri, însă în urma evaluării și asistenței medicale, nu a fost necesar transportul acesteia la spital. În urma intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate și alte victime.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale
 
Totodată, în data de 26.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 376 de pompieri și 197 de mijloace tehnice.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 11 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (5), Covasna (1), Harghita (4) și Vrancea (1) , iar în județul Hunedoara (1) privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase.

„Unitățile operațive rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii