Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU În ultimele 24 de ore-128 de incendii la nivel național

ro

28 Sep, 2023 12:12 806 Marime text
Sursa foto: ISU Tulcea
  • În cursul zilei de ieri, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), au intervenit pentru stingerea a 128 de incendii ce s-au declanșat pe teritoriul țării
  • Astfel au gestionat aproximativ 1.500 situații de urgență, la nivel national
  • Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Argeș, Mureș, Brașov și Cluj

Conform unui comunicat din partea IGSU, ieri, 27 septembrie, salvatorii au gestionat 1.481 situații de urgență, la nivel național. Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Argeș, Mureș, Brașov și Cluj.
 

„Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 128 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 176 de misiuni pentru protecția comunităților”, mai transmite sursa citată.

 
Din totalul celor 128 de incendii, 82 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 240 ha de teren, subliniază pompierii.
 
Totodată, o pondere de aproximativ 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, 1.200 de persoane aflate în dificultate au primit ajutor.
 

„De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 12 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Bacău (1), Bistrița (1), Brașov (1), Buzău (1), Covasna (1), Harghita (6) și Neamț (1), precum și 1 mesaj privind degajări mari de fum în județul Ilfov”, a punctat sursa.

 
Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România. Astfel, în data de 27.09.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 95 de pompieri și 42 de mijloace tehnice.

Citește și

Pârjolește sudul țării! La Giurgiu au ars aproape 15 hectare și o porțiune de cale ferată

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii