Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU În Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri au fost la datorie. Intervențiile au scăzut față de anul trecut

ro

16 Apr, 2023 15:39 3309 Marime text

În Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri cu peste 3.700 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. 
 
În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 1.371 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 61 de incendii, 1.138 cazuri SMURD (1.136 pentru acordarea primului ajutor medical și 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 166 situații pentru protecția comunităților., transmite IGSU. 
 
Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a scăzut cu aproximativ 5% față de perioada similară a anului trecut (1.371 în anul 2023, față de 1.446 intervenții în anul 2022).

O intervenție cauzată de o lumânare lăsată nesupravegheată a avut loc în această dimineață la locuința unui barbat de 53 de ani din județul Neamț, municipiul Roman. În urma incendiului, proprietarul imobilului a suferit arsuri și a primit ajutor medical de la echipajele SMURD sosite la fața locului, ulterior fiind transportat la spital pentru îngrijri medicale de specialitate. Totodată, alte două persoane au fost evacuate și asistate medical în urma unor ușoare intoxicații cu fum, nefiind necesar transportul acestora la unitățile spitalicești.

Recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse., mai transmite sursa citată. 


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii