Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU, despre intervenția de la Techirghiol. Peste 60 de salvatori care au încadrat 9 mașini de stingere au intervenit

ro

04 May, 2022 11:51 1270 Marime text
Imagine de la intervenția de la Techirghiol
  • Peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (03.05.2022)

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Cluj și Mureș.

O pondere de aproape 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.179 de cazuri din totalul de 1.420 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 47 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 191 misiuni pentru protecția comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 3 situații, pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 2 persoane și-au pierdut viața(județul IL și județul SB). 

O intervenție care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea pompierilor a avut loc ieri, în județul Constanța, unde peste 60 de salvatori care au încadrat 9 mașini de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de deșeuri, în localitatea Techirghiol.

Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 1.700 mp. După aproximativ 6 șase ore de luptă continuă cu flăcările incendiul a fost stins, în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

O misiune complexă a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în municipiul Botoșani, unde echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea flăcărilor izbucnite într-un apartament. În momentul sosirii pompierilor arderea se manfesta la nivelul unei bucătării, cu pericol de propagare la întregul spațiu. Concomitent cu misiunea de stingere, salvatorii au acționat pentru evacuarea a 4 persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale. Incendiul a fost lichidat cu promptitudine, fără a fi înregistrate victime. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice în zone locuite, în județele Mureș (1) și Prahova (1).

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 03.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 469 de pompieri și 239 mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii