Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Aproximativ 1500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au fost înregistrate cele mai multe solicitări

ro

03 Jun, 2022 11:11 800 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUStingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.481 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

Potrivit IGSU, la nivel național, 1.240 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (307 cazuri), urmată de județele Timiș (76 cazuri), Sibiu (48 cazuri) și Hunedoara (47 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 53 de incendii, precum și în cazul altor 174 intervenții în sprijinul comunităților.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

Intervenția pompierilor tulceni, în urma producerii unui accident rutier pe raza localității Izvoarele, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat 7 victime, iar pentru extragerea unei persoane a fost necesară intervenția echipajului de descarcerare. După evaluarea și acordarea asistenței medicale de urgență, 6 persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, iar în cazul unei persoane leziunile suferite nu au impus transportul la spital.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Totodată, în data de 02.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 374 de pompieri și 185 de mijloace tehnice.

„În ultimele 24 de ore au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (1), Covasna (1) și Vrancea (1), iar 14 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele Alba (1), Botoșani (2), Gorj (1), Hunedoara (1), Mehedinți (1), Maramureș (1), Neamț (1), Sălaj (3) și Suceava (3).


Unitățile operațive rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii