Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU 83 de incendii stinse de pompieri în întreaga țară, într-o singură zi!

ro

03 Nov, 2023 09:29 633 Marime text
În ultimele 24 de ore, pompierii militari au gestionat 1.408 situații de urgență produse la nivel național. 

O pondere de aproximativ 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale, în urma cărora 1.193 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Tot în decursul zilei de ieri, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 83 de incendii înregistrate la nivelul întregii țări. Din totalul acestora, 48 de misiuni au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), în urma cărora aproximativ 50 de ha de teren au fost afectate.

De asemenea, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților locale, unde, echipajele operative au intervenit în 156 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, precum și în alte situații de urgență, transmite IGSU. 


Printre alte informații relevante menționăm faptul că ieri au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea privind prezența animalelor periculoase în localități din județele Argeș, Neamț și Suceava.

Totodată, misiunile au continuat și în zonele de graniță, unde 98 de cadre și 44 de mijloace tehnice s-au aflat la datorie pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.


Derularea activităților de informare și de educare a populației asupra măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc reprezintă un deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților.

Fiți prevăzători! Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre. Vă îndemnăm să accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și să descărcați aplicația de mobil DSU, care este disponibilă gratuit din App Store și Google Play. 

Împreună contribuim la dezvoltarea climatului preventiv!- mai precizează IGSU. 




Citește și:

UPDATE. Incendiu la un autoturism, în incinta unui service auto! Posibilitate de propagare la alte mașini
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii