Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU 27 de persoane salvate de pompieri, în ultimele 24 de ore

ro

10 Jan, 2024 09:30 514 Marime text



 
  • 27 de persoane salvate din situații critice, în doar 24 de ore
  • peste 1.500 situații de urgență gestionate de salvatori
 
Marți, 9 ianuarie, la nivel național, pompierii militari au acționat cu promptitudine în 1.553 de misiuni în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, potrivit IGSU.
 
Astfel, în decursul celor 24 de ore, cele mai multe intervenții au fost desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical peste 1.200 de persoane. Totodată, ieri, colegii noștri au salvat 27 de persoane aflate în stare critică, conform sursei.
 

„Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 104 incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale”, informează IGSU.

 
O situație relevantă este cea a pompierilor suceveni, care au intervenit ieri pentru stingerea unui incendiu declanșat la o casă, din localitatea Voievodeasa.

„Ajunși la locul solicitării, colegii noștri au constatat că arderea se manifesta violent cu flacără deschisă. La fața locului, echipajele SMURD au acordat asistență medicală unei persoane, care nu a necesitat transportul la spital. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost lichidat, limitându-se pericolul de propagare la vecinătăți.”, spun salvatorii.

 
Totodată, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților și a bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au acționat în aproximativ 200 de misiuni pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, fenomene hidrometeorologice periculoase, precum și în alte situații de urgență.
 
În acest context, ieri, în intervalul orar 07.00 – 21.00, salvatorii au intervenit în 6 localități din 6 județe (BT, GL, IS, NT, VS și VN) pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă, potrivit sursei citate.
 
Citește și
Autoturism mistuit de flăcări la Eforie Sud! (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii