Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU 1.358 intervenții ale salvatorilor militari din întreaga țară. Unde au fost cele mai multe misiuni

ro

07 Oct, 2022 09:57 761 Marime text
Pompieri în misiune. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri, 06 octombrie 2022, a fost solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Cluj Argeș și Bihor.

Potrivit IGSU, o pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.114 de cazuri din totalul de 1.358 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 63 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 178 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. 

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 6 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante intervenții, amintim:

❗O misiune care a necesitat atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Ilfov, pe raza localității Ciorogârla, pe A1 București-Pitești, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două microbuze (unul de transport călători și unul de transport marfă) și un autoturism. În urma evenimentului au rezultat trei victime. Echipajele de intervenție au evaluat și acordat primul ajutor celor trei persoane, ulterior acestea fiind transportate la o unitate medicală pentru investigații suplimentare de specialitate.

❗O intervenție complexă a avut loc ieri seară, în județul Sibiu, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au constatat că flăcările se manifestau violent pe o suprafață de aproximativ 70 mp, cu posibilitate de propagare. Pe timpul misiunii de stingere, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană decedată, iar echipajele de prim ajutor au evaluat și asistat medical alte trei persoane, fără a fi necesar transportul acestora la spital. Colegii noștri au lichidat incendiul, înlăturând pericolul extinderii la întregul imobil. 

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 251 de pompieri salvatori cu 169 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.


În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii