Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:25 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU 1.152 de persoane au fost asistate medical de echipajele SMURD

ro

23 Nov, 2022 10:35 691 Marime text
Po,pieri. foto: Facebook/IGSUUltimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Cluj, Mureș, Bihor și Argeș.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.134 cazuri din totalul de 1.336 situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 45 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 154 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Alba și Ilfov.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 6 persoane aflate în dificultate.

Potrivit IGSU, totodată, în data de 22 noiembrie a.c., a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce în contextul avertizării meteorologice emisă pentru județul Caraș-Severin.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție care a necesitat o atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Timiș, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului, un autoturism a lovit un stâlp, iar o persoană a rămas blocată în interior. Echipajele de descarcerare au extras victima dintre fiarele contorsionate, ulterior aceasta fiind transportată la spital.

❗Un alt eveniment rutier, la care au fost solicitați să intervină pompierii militari din județul Alba, a avut loc tot ieri, pe raza localității Tărtăria, DN 7, între un autoturism și un autocamion. În urma impactului puternic au rezultat trei victime, dintre care două decedate. Echipajele de prim ajutor au evaluat și asistat medical cealaltă persoană implicată în accident, ulterior aceasta fiind transportată la o unitate spitalicească pentru investigații medicale de specialitate.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 220 de pompieri salvatori cu 162 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii