Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Cultură outdoor de canabis, în județul Gorj, descoperită de polițiști

ro

27 Oct, 2023 11:04 744 Marime text
Sursa foto: IGPR



 
  • La data de 24 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat o acţiune pe linia traficului de droguri de risc şi de mare risc.
  • Trei persoane împreună cu o alta (arestat anterior în această cauză) au înființat și întreținut, în orașul Rovinari, județul Gorj o cultură outdoor de canabis
  • Au fost decoperite și 26 de pungi din plastic ce conțineau substanțe pulverulente de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, 54 de comprimate de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, trei plicuri din plastic cu sistem de închidere tip zip-lock, ce conţineau substanţe pulverulente, cinci cântare de precizie, patru grindere 

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, din cercetările efectuate, a reieșit că, pe parcursul anului 2023, (până la data de 24 octombrie a.c.), trei persoane împreună cu o alta (arestat anterior în această cauză) au înființat și întreținut, în orașul Rovinari, județul Gorj o cultură outdoor de canabis, descoperită și ridicată la data de 6 octombrie a.c..
 
De asemenea, s-a stabilit că bănuiții, au deținut și comercializat, în mod repetat, canabis (drog de risc), 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal (drog de mare risc), precum și  substanțe cu efect psihoactiv.
 

„Astfel, la data de 24 octombrie a.c., au fost puse în executare nouî mandate de percheziţie domiciliară, opt în judeţul Gorj şi una în judeţul Dolj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea fiind bănuite că, în cursul anului 2023, ar fi comercializat drogurile către consumatori din judeţul Gorj”, informează polițiștii. 

 
În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ cinci kilograme de muguri de canabis, 26 de pungi din plastic ce conțineau substanțe pulverulente de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, 54 de comprimate de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, trei plicuri din plastic cu sistem de închidere tip zip-lock, ce conţineau substanţe pulverulente, cinci cântare de precizie, 4 grindere, 4 telefoane mobile, toate acestea fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor, mai menționează sursa.

„Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 31 şi 34 de ani, toţi din judeţul Gorj, au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – S.T. Craiova a dispus reținerea a doi dintre aceștia, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii, în formă continuată, a infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, și a celui de-al treilea, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de risc, în formă continuată”, declară sursa citată.
 

La data de 25 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribinalului Dolj a dispus arestarea preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activități au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, conform polițiștilor.
 
 Citește și
Bătrână de 97 de ani, jefuită. Ce spune Poliția
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii