Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGI 350 de decizii de returnare, emise de polițiștii de imigrări, în octombrie

ro

21 Nov, 2023 14:26 780 Marime text
Sursa foto: IGI





În luna octombrie a acestui an, prioritățile operative ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au vizat controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate. Au fost desfășurate peste 850 de activități și acțiuni specifice, fiind depistați 357 de cetățeni străini în situații ilegale. 350 de decizii de returnare au fost emise, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI). 
 
În perioada 1 octombrie – 31 octombrie a.c., poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, 862 de activități și acțiuni specifice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.
 
În cadrul activităţilor și acțiunilor desfăşurate au fost depistaţi 357 de străini în situații ilegale. Dintre persoanele aflate în situații ilegale, 158 au fost preluate de la alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ( Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră etc.).
 
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 1.271 de sancţiuni contravenţionale, străinilor şi angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora, conform IGI.
 
Totodată, în perioada de referință, pentru 350 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, conform sursei.
 
 
Citește și
În octombrie, polițiștii de imigrări au desfășurat 60 de misiuni de îndepărtare sub escortă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii