Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:04 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ieşirile la terasă, doar până la ora dictată de Primărie Restricţii cum nu s-a mai văzut în Constanţa şi în staţiunea Mamaia (documente)

ro

22 Apr, 2016 00:00 2223 Marime text
 
Astăzi, aleşii locali se reunesc în şedinţă extraordinară. Putem spune că e o şedinţă… extraordinară şi pentru că locul în care se desfăşoară este unul neconvenţional: noua parcare supraetajată din staţiunea Mamaia. Printre cele patru proiecte de hotărâre se regăsesc şi două controversate, îndelung discutate, dezbătute şi analizate. Acestea vizează aprobarea regulamentului privind organizarea şi funcţionarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în staţiunea Mamaia şi în Satul de Vacanţă şi a celui privind organizarea şi funcţionarea teraselor de alimentaţie publică.


 
Dacă regulamentul de organizare şi funcţionare al staţiunii Mamaia a fost discutat, dezbătut şi vizualizat în urmă cu mai multe săptămâni de către cei direct interesaţi, şi anume operatorii din staţiune, cel privind reglementările pentru terasele de alimentaţie publică prezintă mai multe noutăţi. Astfel, terasele din Portul Tomis vor funcţiona după un anumit orar, cele din zona peninsulară, după un alt program, cele de pe bulevardul Tomis, după un orar distinct, reglementările fiind aplicabile tuturor zonelor municipiului şi diferit pentru staţiunea Mamaia.


 
Mai mult decât atât, este reglementată şi… publicitatea. Astfel, terasele nu vor mai folosi mobilier al unor anumite produse, ci vor trebui să utilizeze piese în culorile acceptate: bej, crem sau alb. Umbrelele şi copertinele vor avea o culoare uni, conform paletei de culori stabilite, eventual vor fi inscripţionate cu sigle din această cromatică. Acestea vor fi obligatoriu însoţite de numele oraşului şi, opţional, vor avea şi sigla acestuia. Terasele vor putea fi delimitate de spaţiul public prin panouri de sticlă sau prin panouri cu jardiniere, care nu vor depăşi un metru şi jumătate înălţime.
 
Care sunt restricţiile impuse, dar şi ce reglementări propune municipalitatea pentru a fi aprobate în şedinţa de astăzi puteţi vizualiza în secţiunea „Documente”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii