Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce nume au rămas în cursă la PSD pentru Primăria Capitalei (SURSE)

ro

15 Mar, 2024 11:47 714 Marime text
Foto: Facebook/Guvern
 
  • Medicul Cătălin Cârstoiu și arhitectul Tiberiu Florescu sunt cele două nume luate în calcul de PSD drept candidat pentru primăria Capitalei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Medicul Cătălin Cârstoiu și arhitectul Tiberiu Florescu sunt cele două nume luate în calcul de PSD drept candidat pentru primăria Capitalei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, alte două nume vor fi analizate, pe lângă cele două menționate deja, însă nu este clar despre cine este vorba. Unul dintre nume ar putea fi fostul fotbalist Ionuț Lupescu, conform G4Media.

De remarcat că Gabriela Firea nu apare pe lista scurtă a PSD.

Gabriela Firea, președintele PSD București, l-a acuzat joi pe Marcel Ciolacu, președintele partidului, că „nu a luptat suficient” pentru a o impune drept candidat la Primăria București. „Nu cred că a luptat suficient pentru candidatura mea. Nu cunosc motivul. Pot doar bănui”, a spus ea într-un interviu pentru bugetul.ro când a fost întrebată dacă Ciolacu a luptat suficient pentru ea.

Ședința de joi a coaliției PSD - PNL s-a terminat fără nici un rezultat legat de numele candidatului la Primăria Capitalei care să se lupte cu primarul Nicușor Dan.

Șefii celor două partide nu au decis nici măcar dacă vor merge cu un candidat comun sau vor avea doi candidați. „Cel târziu duminică ar trebui luată o decizie”, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD.

Soția lui, Monica Cîrstoiu, lucrează tot la Spitalul Universitar, ca medic ginecolog, iar tatăl medicului este fostul deputat PDL de Argeș, Ion Cîrstoiu.

Potrivit DC News.ro, nașul cuplului este fostul președinte Traian Băsescu, care, în anul 2010, își decora finul cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler. Băsescu a fost primar general al Capitalei între 2000 și 2004.

Doctorul Cîrstoiu a fost la conducerea spitalului atunci când a avut loc tragedia de la Colectiv. Ulterior a fost acuzat că nu a semnat la timp formularul pentru transferul la o clinică din Viena, a unui tânăr care a fost ars în clubul groazei și care avea nevoie de îngrijiri medicale speciale.

Potrivit unor surse, printre numele testate a fost și cel al omului de afaceri Dan Șucu, propritarul Mobexpert și acționar majoritar la Clubul Rapid. Această variantă ar fi picat deoarece a avut o performanță slabă în sondaje.

Tiberiu Florescu (53 de ani) este arhitect, președintele Registrului Urbaniștilor din România. Este profesor universitar și prorector la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din București.


Citește și:
Partidul Forţa Dreptei și-a anunțat candidații la primăriile de sector și susținerea lui Nicușor Dan pentru Capitală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii