Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:04 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată care este procedura de urmat în caz de infecție a elevilor cu coronavirus. Pașii care trebuie respectați

ro

08 Mar, 2020 14:01 1399 Marime text


Ministerul Sănătății anunță care este procedura care trebuie urmată de instituțiile de învățământ în cazul în care se confirmă cazuri cu elevi bolnavi cu COVID-19. Procedura este una standard și trebuie respectată de fiecare instituție implicată.

Ce este cel mai important este comunicarea interinstituțională pentru a evita șansele de răspândire ale virusului. Totodată, viteza de reacție este esențială pentru a ține lucrurile sub control.

Iată pașii aprobați de către Ministerul Sănătății:
1. DSP-ul anunță Inspectoratul Şcolar Județean de confirmarea cazului.
2. DSP-ul Efectuează ancheta epidemiologică identificând persoanele din clasa respectivă care au intrat în contact direct cu elevul confirmat cu Covid – 19 timp de minimum 15 minute, la o distanță mai mică de 2 metri.
3. DSP-ul efectuează recoltarea de teste de la contacții (elevii și profesorii) pacientului confirmat cu virusul COVID 19.
4. Toți contacții vor fi testați în prima zi.
5. Toți contacții direcți vor fi izolați la domiciliu timp de 14 zile.
6. Contacții direcți (elevii și profesorii) vor fi testați în zilele 12 și 13 de la izolare.
7. Inspectoratul Şcolar Județean și DSP-ul stabilesc împreună circuitul pe care l-a efectuat elevul (confirmat COVID-19) în școală și efectuează de urgență dezinfecția.
8. În funcție de rezultatele anchetei epidemiologice și de evoluția situației, DSP-ul împreună cu Inspectoratul Şcolar Județean poate decide închiderea (suspendarea) cursurilor la clasa/școala cu pacientul confirmat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii