Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ialomița Percheziții domicilare la persoane bănuite de abuz în serviciu și delapidare. Ce s-a descoperit (GALERIE FOTO)

ro

24 Jun, 2022 15:39 1357 Marime text
Imagine de la eveniment, Sursa foto: Poliția Română Astăzi, 24 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Ialomița, la persoane bănuite de abuz în serviciu, delapidare, uzurparea de calități oficiale, fals în înscrisuri oficiale și înșelăciune, prejudiciul estimat, fiind de aproximativ 500.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor, poliţiştii au descoperit 7 televizoare, 3 laptopuri,  2 telefoane mobile, 2 seturi - telefon și router internet, 33 de cartele SIM, 3 harduri externe, 2 seturi - microfon si căști, precum și înscrisuri și o ștampilă, aparținând unei instituții publice.

 

Din verificările efectuate, a reieșit că, în perioada 2014 – 2020, un funcționar public al unei instituții publice din județul Ialomița, în vârstă de 55 de ani, ar fi încheiat contracte cu operatori de telefonie mobilă și ar fi realizat comenzi de echipamente, fără documente justificative.

Imagine de la eveniment, Sursa foto: Poliția Română
 

Ulterior, aproximativ 20% dintre acestea le-ar fi folosit în interes proriu, iar 80% le-ar fi înstrăinăt, către terțe persoane.

 

Totodată, bărbatul, după pierderea calității de funcționar public, ar fi realizat o achiziție, în numele instituției publice, folosindu-se de ștampila unității.

 

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a personei bănuite.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii