Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:23 29 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotelierii nu vor controale în mini-vacanţa de 1 Mai Preşedintele ANT susţine că litoralul e pregătit pentru deschiderea sezonului estival

ro

30 Apr, 2015 00:00 1508 Marime text
Simona Man, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), a declarat, ieri, la Constanţa, după o vizită efectuată în staţiunea Mamaia, că, din punctul său de vedere, litoralul românesc este pregătit pentru deschiderea sezonului estival. Asta, în timp ce hotelierii au solicitat organelor de control să nu fie verificaţi în minivacanţa de 1 Mai. „Am venit astăzi (n.r. ieri) aici tocmai pentru a vedea stadiul pregătirilor în vederea deschiderii sezonului estival. Până în acest moment am făcut un scurt tur în Mamaia, iar de aici plecăm în sudul litoralului ca să vedem și acolo stadiul pregătirilor. Ceea ce am văzut până acum ne-a încântat privirile, am văzut că doar câteva dintre hoteluri sunt în acest moment deschise (…). Credem că va fi un sezon în care turiştii vor fi mulțumiți de ceea ce le vor oferi aceste structuri turistice”, a afirmat şefa ANT.
 
Pe de altă parte însă, Virgil Stancu, reprezentantul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, a precizat, în contextul conferinţei susţinute la Prefectura Constanţa, că nici măcar 10% dintre unităţile din sudul litoralului nu sunt pregătite să deschidă la 1 Mai şi că solicită ca hotelierii să nu mai fie obligaţi să-şi deschidă unităţile la această dată. “Nu ne mai obligaţi să deschidem la 1 Mai, pentru că vă spun că în sudul litoralului nici 10 % din unităţi nu sunt pregătite să deschidă. Ne obligaţi prin lege să deschidem la 1 Mai printr-o lege neconstituţională", a afirmat Stancu. În această ordine de idei, el menţionat că unităţile de cazare care nu au deschis la data de 1 Mai riscă să fie amendate de către Autoritatea Naţională de Turism.
 
Tot în cadrul conferinţei de ieri, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta-Dunării, Corina Martin, a declarat că a cerut în numele hotelierilor ca în perioada 1-3 mai să nu aibă loc controale pe litoral.

UPDATE 23.58

Potrivit presei centrale, Victor Ponta a demis-o, luni după-amiază, chiar după vizita de pe litoral, pe Simona Man de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii