Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul va emite ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva problemele generate de OUG 51

ro

29 Jan, 2020 22:04 1608 Marime text
Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva problemele generate de OUG 51 după decizia CCR de a declara neconstituţională legea pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, privind transportul de persoane, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro. 

"În privinţa Ordonanţei 51 (...) eu nu stau să aştept acum să văd scrupulele constituţionale când sunt probleme de rezolvat. Eu o spun de acum, a fost declarată neconstituţională, aştept motivarea, emitem ordonanţă de urgenţă ca să rezolvăm problemele generate de Ordonanţa de Urgenţă 51.

Pentru că, nu s-au uitat să vadă, oare Ordonanţa 51 era constituţională, exista temei de urgenţă pentru adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 51? Nu a existat niciun control de constituţionalitate pe Ordonanţa 51, iar noi care venim să îndreptăm efecte negative clare, precise, pe care le ştie toată lumea, printr-o angajare de răspundere, constatând că în Parlament nu se corectează Ordonanţa 51, este neconstituţională angajarea noastră de răspundere? Eu nu cred că este neconstituţională voinţa unui Guvern de a rezolva problemele oamenilor", a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la Realitatea Plus.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea PSD asupra proiectului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

Potrivit unor surse din CCR, Curtea a admis sesizarea PSD, "pentru că nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale forului constituţional pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament, pe acest subiect, în faza de finalizare".

În sesizarea PSD se arată că proiectul de aprobare a OUG 51/2019 se află în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Acest proiect propune eliminarea transportului rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice, situaţie în care acesta se va desfăşura în regim comercial, cu respectarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere.

Prin proiectul de act normativ pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea se propune abrogarea prevederilor din OUG nr. 51/2019, astfel încât transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate la nivel judeţean să intre în sfera serviciilor publice.

Sursa foto: gov.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii