Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Bazin de înot în cazarma 2798 Constanţa"

ro

23 Feb, 2022 16:40 1458 Marime text
Guvernul a aprobat hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Bazin de înot în cazarma 2798 Constanţa". 

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Executivului, realizarea obiectivului de investiții ”Bazin de înot în cazarma 2798 Constanța” este necesară pentru funcționarea unității, aflată în subordinea MApN, ca Autoritate Națională în domeniul pregătirii, brevetării și perfecționării pregătirii scafandrilor, precum și în domeniul autorizării și inspectării activităților subacvatice.

„În prezent, pregătirea și antrenarea scafandrilor se desfășoară în cele două bazine de înot existente, respectiv la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”, aflat în proces de reabilitare, și în cel de la Școala de aplicație a Forțele Navale din Mangalia, care necesită reparații majore.

Proiectul de investiții, care constă în executarea a două construcții supraterane, un bazin de înot (cu o suprafață construită de 1.355 mp și înălțime de 12,30 m), respectiv un turn de scufundare (cu o suprafață construită de 222,69 mp și înălțime de 30.90 m), va asigura condițiile optime de antrenament și omologare a scafandrilor“ - mai transmite sursa citată.


Valoarea totală a investiției este estimată la 49,57 milioane lei, iar finanțarea obiectivului de investiții se realizează cu fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naționale, în limita sumelor aprobate anual ce această destinație. Durata realizării investiției este de 24 luni.

Sursa foto: Facebook/Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii