Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvern România, partener de încredere pentru SUA în privința protecției proprietății intelectuale

ro

28 Apr, 2022 15:13 1219 Marime text


Guvernul României informează că, pentru prima dată în peste 25 de ani, România este scoasă de pe „Lista de atenționare” (Watch List), fiind astfel recunoscută ca un partener de încredere deplină pentru Statele Unite ale Americii din punctul de vedere al protecției proprietății intelectuale.
 

Potrivit Raportului Special 301 pentru 2022, reprezentantul pentru Comerț al Statelor Unite (USTR) identifică,țările care nu asigură o protecție adecvată și eficientă a drepturilor de proprietate intelectuală sau accesul corect și echitabil pe piață pentru afacerile care se bazează pe protecția proprietății intelectuale.

Raportul se publică anual începând din 1989. 

România s-a aflat pe „lista de Atenționare” (Watch List) prima dată în 1995 și, după 3 ani de observație, a intrat pe această listă unde s-a regăsit în mod constant din 1999 până în 2021, fiind singurul stat membru UE pe lista în referință.

Eliminarea României de pe Lista de Atenționare din Raportul Special 301 reflectă recunoașterea pașilor semnificativi pe care România i-a făcut în ultimul an pentru a îmbunătăți protecția și aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală, precum și atenția Guvernului României în eficientizarea acestui domeniu cu o contribuție majoră la dezvoltarea economică şi socio-culturală a societăţii.
 

„România prioritizează parteneriatul comercial cu Statele Unite ale Americii și consideră anunțul de astăzi ca un semnal de recunoaștere și încurajare pentru adâncirea acestei cooperări. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să colaborăm cu SUA și cu ceilalți parteneri ai noștri în angajamentul nostru comun față de protecția și asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”, a declarat Sorin Costreie, consilier al primului-ministru. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii