Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvern Premierul, Marcel Ciolacu merge în delegație în Bulgaria. Ce se va discuta?

ro

08 Oct, 2023 17:49 968 Marime text



 
  • Premierul Marcel Ciolacu se va afla luni, 9 octombrie, la Varna, în Bulgaria, unde va participa la Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia, împreună cu o delegație guvernamentală.
 
Conform unui comunicat din partea Guvernului, în marja acestei reuniuni, prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea o întrevedere în format trilateral cu omologii săi din Bulgaria, Nikolai Denkov, și din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, precum și întâlniri în format bilateral cu prim-miniștri celor două țări.
La rândul lor, membrii delegației guvernamentale române vor participa la întâlnirile de lucru pe teme de securitate regională, cooperarea în domeniul energiei și al transportului, programate în cadrul evenimentului de la Varna, subliniază sursa citată.

”Acest format trilateral reprezintă un factor de consolidare a cooperării între țările noastre și în regiune în domenii de importanță strategică nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europă, mai ales în acest context complicat pe care îl generează războiul declanșat de Rusia asupra Ucrainei. Întâlnirile pe care le voi avea la Varna vor fi o continuare a discuțiilor pe care le-am avut deja cu omologii mei din Bulgaria și din Grecia și sunt convins că soluțiile pe care le putem găsi împreună în direcția obiectivelor regionale deschid perspective de integrare și pentru proiecte de interes pentru România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și

„Doresc ca în următoarele două săptămâni aceste amendamente la pensiile speciale să le trecem prin Parlament “
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii