Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvern Candidatura României pentru desfășurarea la București a Finalei UEFA Europa League, de interes public

ro

27 Oct, 2023 18:21 793 Marime text
  • Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind declararea de interes public şi de importanță naţională a candidaturii României, în vederea desfășurării la Bucureşti a finalei UEFA EUROPA LEAGUE din anul 2026 sau 2027.

Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind declararea de interes public şi de importanță naţională a candidaturii României, în vederea desfășurării la Bucureşti a finalei UEFA EUROPA LEAGUE din anul 2026 sau 2027, transmite un comunicat din partea Guvernului României.

Candidatura României pentru desfășurarea la București a Finalei UEFA Europa League din anul 2026 sau 2027 este de interes public și de importanță națională, potrivit hotărârii Guvernului.
 
În acest sens, Executivul a aprobat constituirea Comitetului interministerial de coordonare pentru susținerea candidaturii României, pregătirea și desfășurarea la București a Finalei UEFA Europa League în anul 2026 sau 2027.

Se instituie, astfel, cadrul legal pentru asigurarea condițiilor necesare, dreptului de organizare, pregătirea și desfășurarea efectivă a acestui eveniment, care reprezintă o reală oportunitate de promovare a României în mediului internațional, în calitate de gazdă atractivă pentru competiții sportive de calitate.

Comitetul interministerial, structură fără personalitate politică, va fi coordonat de Șeful Cancelariei Prim-Ministrului și reunește factori de decizie ai instituțiilor implicate. Ministerele și autoritățile guvernamentale de resort vor fi abilitate pentru semnarea și implementarea acordurilor, scrisorilor de garanție și de confirmare necesare în vederea creării condițiilor necesare pentru obținerea dreptului de organizare, precum și pentru desfășurarea Finalei UEFA Europa League la București.

Guvernul României, Primăria Municipiului București şi Federația Română de Fotbal susţin candidatura României pentru găzduirea finalei Europa League. România ar putea fi astfel, din nou, destinația pentru eveniment sportiv major, după ce a găzduit în 2012, pe Arena Națională, o finală a aceleiași competiții, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Bugetul MAE se suplimentează cu 6,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii