Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigarete, destructurat (FOTO+VIDEO)

ro

04 Apr, 2023 13:12 1095 Marime text

Astăzi, 4 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, efectuează 5 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigarete, deţinerea și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării având marcaje false, folosirea unei firme/ambalaje de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Video, aici 

Pe numele mai multor persoane bănuite de comiterea faptelor au fost emise mandate de aducere, acestea urmând a fi conduse la audieri., transmite Poliția Română. 

Până la această oră, de la locațiile vizate, au fost ridicate diferite sume de bani, aparate de interceptare și bruiaj, muniție letală, precum și arme albe.

Din cercetări a rezultat că, din anul 2021, mai multe persoane, cetăţeni români și bulgari, ar fi constituit o grupare infracțională specializată în săvârșirea infracțiunii de introducere în ţară, din Bulgaria, de țigarete contrafăcute, nemarcate, care ar fi fost depozitate și distribuite ulterior, en-gros, în județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Dolj., mai punctează sursa citată. 

Membrii grupului infracțional ar fi acționat coordonat, în vederea obținerii de profituri cât mai mari, aceștia recurgând la procurarea și introducerea în țară a unor cantități mari (sute de baxuri), de țigarete contrafăcute, fără a fi marcate, tocmai pentru a maximiza profitul activității infracționale într-un termen cât mai scurt.

Țigaretele ar fi fost introduse în România cu diferite autoturisme și autoutilitare aparținând clienților grupării, disimulată în locuri special amenajate, în interiorul mijloacelor de transport.


Pentru securizarea transporturilor, membrii grupului infracțional ar fi utilizat documente din care rezulta în mod nereal că marfa transportată din Bulgaria în România consta în produse piscicole (fructe de mare).


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii