Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa porcina loveste si-n Marina

ro

03 Dec, 2009 00:11 1625 Marime text
cap2.jpgCinci angajaţi ai Marinei Militare au fost depistaţi cu virusul pandemic A/H1N1. La această oră sunt izolaţi şi urmează tratamentul specific.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, unul dintre cazurile depistate a fost confirmat de laborator, iar celelalte patru doar clinic şi epidemiologic. Toţi cinci sunt contacţi cu cazuri confirmate săptămâna trecută. Potrivit unor surse neoficiale, aceştia sunt marinari angajaţi pe bază de contract ai Dragorului Maritim nr. 25 Lupu Dinescu.

„Niciunul dintre cazuri nu are implicaţii epidemiologice în colectivităţi de copii preşcolari, şcolari sau studenţi de pe teritoriul judeţului Constanţa", a precizat coordonatorul-şef al Serviciului Supraveghere - Control Boli Transmisibile, dr. Mihaela Dinisov.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale Române, lt. cdor. Ion Burghişan, a declarat că s-a efectuat dezinfecţia navei, unde lucrează cei cinci marinari. În plus, zilnic se efectuează de către medicul de unitate triajul epidemiologic, iar dacă apar suspecţi de infecţii respiratorii sunt izolaţi la domiciliu pentru a nu expune şi celelalte cadre militare.

Lt. cdor. Ion Burghişan a mai precizat că zilele acestea va începe şi campania de vaccinare contra gripei noi, aşa că cei care doresc să se imunizeze au această posibilitate.

Reamintim că în prima etapă a campaniei naţionale de vaccinare se înscrie personalul medico-sanitar, cel din cadrul ministerelor care asigură serviciile esenţiale, în rândul cărora se numără şi Ministerul Apărării Naţionale, liceenii de peste 16 ani şi studenţii.

Totalul cazurilor înregistrate până în acest moment în toată ţara este de 3 427. Dintre acestea, 42 sunt din Constanţa. În plus, cinci români care au fost depistaţi cu gripă nouă au decedat, însă prezentau şi alte afecţiuni grave.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii