Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gestionarea crizei refugiaților ucraineni din România, subiect principal al vizitei ambasadorului Andrei Muraru în statul Utah (GALERIE FOTO)

ro

18 Mar, 2022 10:29 1269 Marime text
Ambasador Sursa foto MAE
  • Sprijinirea  refugiaților din Ucraina în România și ajutorul acordat autorităților române au reprezentat subiectele principale ale întâlnirilor pe care ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, le-a avut în timpul vizitei desfășurate în statul Utah, în perioada 15-17 martie 2022.

Ambasadorul Andrei Muraru a avut o serie de întâlniri cu oficiali ai statului Utah, precum viceguvernatorul Deidre Henderson; președintele Senatului Utah, Stuart Adams, membri ai conducerii celor două camere ale forului legislativ din Utah (senatorii Jacob Anderegg și Curt Bramble împreună cu Timothy Hawkes, Robert Spendlove și Jordan Teuscher, membri ai Camerei Reprezentanților Utah); procurorul general al statului, Sean D. Reyes; primarul orașului Salt Lake City, Erin Mendenhall; președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă (cunoscută în trecut ca Biserica Mormonă), Russell M. Nelson; conducerea companiei doTERRA; reprezentanți ai World Trade Center Utah și lideri ai mediului de afaceri și ai mediului academic din statul Utah. De asemenea, a vizitat și Centrul Umanitar, precum și Centrul de acordare de asistență materială persoanelor nevoiașe (Welfare Square) ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Un alt punct al vizitei l-a reprezentat întâlnirea cu conducerea Huntsman Cancer Institute, precum și vizitarea complexului de spitale și clinici al University of Utah, din care acesta face parte. Tot în cadrul University of Utah, ambasadorul Andrei Muraru s-a întâlnit cu conducerile Lassonde Entrepreneur Institute și David Eccles School of Business.


Ambasador Sursa foto MAE

În cadrul întâlnirilor, tema principală abordată a fost reprezentată de posibilitățile de acordare de ajutor cetățenilor ucraineni refugiați în România din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia. Au fost analizate modalități de coordonare în ceea ce privește gestionarea donațiilor acordate în sprijinul celor care au nevoie de ajutor, precum și posibilitatea de a oferi expertiza locală în gestionarea crizei umanitare.

Ambasadorul Andrei Muraru a subliniat faptul că România a făcut și face eforturi concrete în gestionarea fluxului masiv de refugiați din Ucraina, căutând inclusiv soluții de asistență financiară și tehnică. Ambasadorul român a arătat faptul că, de la începutul invaziei, în România au intrat peste 440.000 de refugiați din Ucraina, o parte dintre aceștia rămânând încă pe teritoriul țării noastre, majoritatea fiind mame însoțite de copii.

De asemenea, Andrei Muraru a menționat mobilizarea exemplară a societății civile și a cetățenilor români în primirea și îngrijirea persoanelor care caută refugiu, România arătând solidaritate și empatie față de vecinii lor din Ucraina.


Ambasador Sursa foto MAE
În cadrul vizitei, pe lângă întâlnirile cu oficiali de rang înalt ai statului Utah și reprezentanți ai mediului de afaceri, ambasadorul Andrei Muraru a avut discuții și cu comunitatea de români. Cu această ocazie, ambasadorul român a prezentat prioritățile mandatului său, punând accent pe cel mai important obiectiv: accederea României în Programul Visa Waiver. Ambasadorul Muraru a subliniat faptul că, în reușita acestui obiectiv, sprijinul comunităților de români din Statele Unite este foarte important.

Ambasadorul Muraru a fost însoțit, pe parcursul vizitei, de consulul onorific al României la Salt Lake City , Utah, Mircea Divricean.


Vizita ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, în statul Utah, face parte din turneul „50 States, One Community”, pe care acesta l-a început în comunitățile românești din SUA. Andrei Muraru și-a propus să viziteze cât mai multe comunități de români din SUA, considerând că este important să le cunoască specificul, dorințele și necesitățile, precum și să exploreze oportunitățile de cooperare, investiții și schimburi culturale la nivel statal.





Până în prezent, ambasadorul Muraru a vizitat o serie de comunități de români din statele Ohio, Illinois, New Jersey, Arizona, Texas și Utah. Vizitele ambasadorului român cuprind atât întâlniri cu comunitățile românești cât și întrevederi oficiale la cel mai înalt nivel cu autorităţile statelor vizitate, precum și cu conduceri ale companiilor interesate să investească în România.


Mai multe imagini în galeria foto.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii