Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Mediu a amendat Primăria Constanța pentru tăierea copacilor de pe bulevardul Ferdinand

ro

28 Mar, 2023 15:58 2755 Marime text


Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu din Constanța a precizat pentru ZIUA de Constanța că instituția pe care o conduce a amendat Primăria Constanța cu 10.000 de lei pentru tăierea copacilor de la bulevardul Ferdinand.

Vă reamintim, echipele de la societatea Sport Turism SRL, firma care se ocupă de toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din municipiu s-a ocupat de tăierea copacilor la solicitarea Primăriei Constanța.

Inițial, Popescu îi ceruse administratorului public al municipiului Constanța și ulterior, primarului Vergil Chițac să sisteze de urgență aceste tăieri.

Amenda s-a dat potrivit legii spațiilor verzi și dacă o achită în 15 zile, municipalitatea va plăti doar 5.000 lei.

Steluța Popescu a mai spus pentru ZIUA de Constanța că autoritățile locale nu au putut prezenta niciun document din care să reiasă că teii tăiați erau în pericol iminent de prăbușire.



Vă reamintim că Primăria Constanța a trimis un comunicat prin care anunța faptul că : „Decizia de înlocuire a acestor copaci care prezentau risc crescut de prăbușire a fost luată pentru a evita accidentele generate de căderea arborilor".

Steluța Popescu spune că rădăcinile copacilor de pe Ferdinand ar fi fost secționate de societatea comercială care derulează proiectul de reabilitare a bulevardului. Aceeași situația s-a petrecut și anul trecut pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, unde societatea care lucra în zonă a nimicit nu doar vechile trotuare dar și rădăcinile copacilor.

Cel puțin 100 de arbori din municipiu ar fi fost distruși de lucrările derulate pe șantierele din Constanța.


Citește și:

Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu „Pe Bulevardul Ferdinand au fost tăiați astăzi 11 copaci sănătoși"
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii