Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă S-a încheiat cu succes o nouă operaţiune comună, desfăşurată sub egida FRONTEX. Au fost salvați 2.000 de migranți

ro

06 Dec, 2021 14:46 1415 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime „Ştefan cel Mare” din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors acasă luni, 6 decembrie 2021, după o operațiune de prevenire și combatere a migrației la care au participat în Marea Mediterană timp de patru luni de zile. 

Conform reprezentanților Gărzii de Coastă, un număr total de 52 de polițiști au participat, iar acum se întorc acasă 26 dintre ei. 


În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat 2.082 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate și de mici dimensiuni, ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice, se arată în document.




În perioada 11 august 2021 - 01 decembrie 202, nava maritimă de supraveghere MAI 0201 „Ştefan cel Mare” din dotarea Poliţiei de Frontieră Române a participat la Operaţiunea Comună „THEMIS”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliție de Frontieră și Gardă de Coastă) ce s-a desfăşurat la frontierele maritime externe ale U.E.




Poliţiştii de frontieră români au executat 20 de misiuni, cu un total de 56 zile de patrulare, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.478 mile marine.



În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat 2.082 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate și de mici dimensiuni, ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice.




Echipajul navei a fost apreciat de către parteneri datorită profesionalismului cu care a acționat pe timpul misiunilor, seriozității și implicării în munca susținută depusă. Chiar dacă condițiile hidrometeorologice au fost de multe ori neprielnice, toate persoanele salvate au fost aduse în siguranță la mal, nefiind înregistrate probleme de niciun fel.




Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „THEMIS” a fost reprezentat de sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.




Activitatea este o continuare a operaţiunilor de control la frontieră organizate de Frontex, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât şi din punctul de vedere al numărului, al profilurilor şi al rezultatelor obținute de experţii detaşaţi, aprecierile venind atât din partea autorităţilor italiene, cât şi din partea Agenţiei.




Operaţiunea a fost finanţată de către Frontex.

Sursă foto: Facebook.com/ Garda de Coastă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii