Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:58 07 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Poluare în bazinul Portului Constanța (galerie foto)

ro

22 Apr, 2021 11:20 659 Marime text
  • Pete de culoare neagră în bazinul Portului Constanța.
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au identificat două pete de culoare neagră în bazinul Portului Constanța despre care există suspiciunea că au fost încălcate prevederile legale cu privire la protecţia mediului.
 
În data de 21.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral Constanța, s-au deplasat în dana 94 a Portului Constanța.

Ajunsă la fața locului, echipa a descoperit pe luciul apei, în imediata apropiere a unei barje, două pete de culoare neagră. Nava aparține unei firme româneşti şi este  încărcată cu cărbune vrac.

Existând suspiciuni că s-au încălcat prevederile legale cu privire la protecţia mediului, au fost prelevate patru probe de apă, și o probă din marfa vrac încărcată pe barjă, pentru continuare verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcare a prevederilor legale cu privire la protecţia mediului.

Sursă foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii