Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Comănescu nu este interesat să construiască noul CET al municipiului Constanța!

ro

02 Aug, 2023 13:58 3837 Marime text

Afaceristul Valentin Gabriel Comănescu spune că nu este interesat să participe la licitația lansată recent de Primăria Constanța pentru contractul de proiectare și execuție lucrări, pentru obiectivul de investiții „Sursa de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență".

Valoarea totală estimată este de 588.257.505 lei.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Chiar dacă termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 06 septembrie 2023, ora 15:00, Comănescu lasă să se înțeleagă că nu mai este interesat de proiect. „Nu știu despre ce este vorba. Le doresc succes", a spus omul de afaceri, întrebat fiind dacă s-a răzgândit cu privire la o posibilă investiție în municipiul Constanța.

Potrivit caietului de sarcini care însoțește anunțul de participare la licitație, noua sursă va avea o capacitate termică nominală de minim 160 MWt, fiind formată din următoarele instalații și auxiliare: Instalație de cogenerare de înaltă eficiență formată din 5 (cinci) unități cu motor termic cu ardere internă, cu funcționare pe gaze naturale, de capacități egale, de minim 10,4 MWe și minim 9 MWt, împreună cu instalațiile auxiliare necesare, în configurație flexibilă care să permită utilizarea hidrogenului verde în amestec cu gazele naturale; Instalație auxiliară de producere a energiei termice, formată din 4 (patru) cazane de apă caldă cu funcționare pe gaze naturale, de capacități egale, de minim 25 MWt, respectiv din 2 (două) cazane de abur cu funcționare pe gaze naturale, de minim 12 t/h, în configurație flexibilă care să permită utilizarea hidrogenului verde în amestec cu gazele naturale; Stație de degazare termică și pompare a apei de adaos în rețeaua de termoficare; Acumulator de căldură; Stație de pompare agent termic aferentă instalațiilor de producere a energiei termice; Ansamblu de foraje de apă pentru alimentarea stației de tratare a apei; Stație electrică de racordare a generatoarelor, aferentă noii surse și Racorduri și rețele în incintă. Noua sursă va fi dezvoltată în incinta CET Palas și se va racorda la instalațiile tehnologice existente din incinta CET Palas pentru alimentarea cu gaze naturale și apă respectiv pentru livrarea energiei termice și energiei electrice, precum și la rețelele de utilități (apă potabilă, ape uzate) prezente în incintă.

Afaceri în Constanța

Potrivit Termene.ro, Gabriel Valentin Comănescu apare în Vega Turism SA, Comproiect 92 SA, Grup Servicii Petroliere SA, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Vega Offshore SRL, Vega Travel International SRL, Green County SRL, Izvor M.D. Cringu SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, SPG Archivator SRL, SPG Medical Emergencies SRL, Tehnoconstruct Marine Operations SRL, Redivivus Energy SRL, Redivivus Green Farm SRL, Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL, Forasol SRL, Providence Energy SRL, Texrom Well Management SRL, GSP Power SRL, Gino-Impex SRL, Euro Shipping Logistic SRL, GSP Offshore SRL dar și în UGM Energy Trading SRL – faliment.

În trecut, Comănescu a figurat în Global Operation SRL, Clubul Casa cu Lei SA, Algoritm Consult SRL, Romanien Production And Trading Company SA, R.P.T. Oil SRL, R.P.T.Grup SRL și Emicom International SRL, radiate.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Știri Constanța A fost lansată în SEAP licitația pentru proiectarea și execuția noului CET al municipiului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii