Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fusese diagnosticat cu coronavirus Câți ani ar fi împlinit astăzi îndrăgitul artist Nelu Bălășoiu (video)

ro

25 Jul, 2020 09:05 2819 Marime text
  • A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române.
  • Acesta fusese diagnosticat cu coronavirus și se afla în comă din cauza unui accident vascular cerebral.

Nelu Bălășoiu s-a născut la data 25 iulie 1948, la Rogova, Mehedinți, și a decedat la data de 21 aprilie 2020 la Suceava.

A fost un cântăreț român de muzică populară.

Și-a petrecut copilăria în satul natal și încă din tinerețe și-a manifestat înclinația către muzică, domeniu spre care a fost îndrumat de tatăl său, dar și de marea cântăreață Maria Lătărețu, scrie wikipedia.org.

A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție.

Printre melodiile care l-au făcut celebru se pot enumera „Pentru măicuța bătrînă”, „Leliță cu flori pe conci”, „Mân­druța cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de șură”, „Dra­gostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliță de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să mă plimb pe luncă” și „Aseară fusei la moară”.

După retragerea din activitate, a cântat doar ocazional și în 1996 s-a mutat la Jegălia, Călărași, unde a întemeiat o fermă agricolă.

În perioada 2018-2020, Nelu Bălășoiu a înregistrat trei piese alături de fiul său, Ionuț Bălășoiu, filmând și videoclipuri împreună pentru aceste cântece: „Tu, mamă, când m-ai făcut”, „Îți aduci aminte, mamă” și „Banii, Banii”.

Amintim că, acesta fusese diagnosticat cu coronavirus și se afla în comă din cauza unui accident vascular cerebral.

Citește și: Fusese diagnosticat cu coronavirus Lumea artistică, în doliu. Un artist român a încetat din viață

 

Sursa foto: Facebook/ Nelu Bălăşoiu

Sursa video: Youtube/ Bălășoiu Music
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii