Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele fostului consilier al lui Mazăre Lipit de o grădiniţă, o firmă din Portul Constanţa vrea un bloc de cinci nivele

ro

18 Mar, 2016 00:00 4281 Marime text
Pe strada Mihai Viteazu din Constanţa, chiar lângă clădirea unde funcţionează Grădiniţa „Perluţele Mării”, firma Bel-Transport SA intenţionează să ridice un imobil de cinci etaje. Terenul de pe strada Mihai Viteazu nr. 58-58A este amplasat chiar pe colţ, la intersecţia cu strada Tudor Vladimirescu. Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa va analiza astăzi solicitarea înaintată de firma condusă Ianuş Racu, fratele fostului consilier al lui Radu MazăreConstantin Racu. Amintim că acesta din urmă este judecat în Dosarul Retrocedărilor, fiind inculpat în dosar alături de Mazăre şi de Nicuşor Constantinescu.
 
Pe terenul de pe strada Mihai Viteazu, deţinut în proprietate, compania intenţionează să ridice un imobil S+P+5 cu funcţiunea de locuinţe colective - câte două apartamente de trei camere la parter şi etaje, cu suprafeţe generoase, de peste 100 de metri pătraţi. Locurile de parcare necesare vor fi amenajate la subsolul imobilului. Este vorba despre 12 locuri de parcare, dintre care două simple şi cinci sisteme de parcare supraetajată tip Klaus, respectiv zece locuri. Deşi blocul propus are cinci etaje, în jurul său sunt doar imobile cu maximum un etaj.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SA-ul a fost înfiinţat în 1994 şi are sediul în incinta Portului Constanţa, având un capital social de 328.362,5 lei, valoarea unei acţiuni fiind de 2,5 lei. 98,42% dintre acţiuni sunt deţinute de Ianuş Racu, iar diferenţa, de 1,58 de acţiuni, de o listă de acţionari persoane fizice. Administrator şi director general este acelaşi Ianuş Racu, iar domeniul principal de activitate al societăţii constă în „transporturi rutiere de mărfuri“.
 
Conform Vrăjitorul.ro, la finele anului 2014, firma a raportat pierderi de 146.720 de lei, o cifră de afaceri de 1.504.404 lei şi 15 salariaţi.
 
Administratorul firmei, Ianuş Racu, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că a făcut toate demersurile necesare pentru ridicarea construcţiei, având inclusiv un PUZ aprobat, dar că, momentan, se loveşte de refuzul vecinilor de a construi acolo.
 
Cât despre grădiniţa învecinată, „Perluţele Mării”, aceasta funcţionează la adresa de pe Mihai Viteazu nr. 56 din anul 2007, la etajul întâi al clădirii în care a funcţionat Şcoala nr. 13. Până în anul 2009, Grădiniţa „Perluţele Mării” era cunoscută sub numele de Grădiniţa nr. 11.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigel 18 Mar, 2016 20:30 nu se poate anula autorizatia? ca sub mazare s-au comis tot felul de ilegalitati si nedreptati. e revoltator! racu e avocatul triadei de mult timp ( de peste 20 ani), asa ca e "normal " sa ii dea si lui un teren "amarat" in centrul orasului.
  • constantean 18 Mar, 2016 10:33 Cine a aprobat PUZ de 5 etaje intr-o zona de P+2?! PUZ-ul este ilegal, abuziv. Daca vecinii se opun, prin contestatii la Institutii, inclusiv AP Mediu, nu se va putea construi. maxim 2 etaje.