Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franţa susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen

ro

26 Jan, 2024 10:05 703 Marime text
Sursa foto: Pexels

Franţa susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Nicolas Warnery.

Diplomatul a spus că o "imensă majoritate" a Uniunii Europene susţine aderarea cu tot cu graniţele terestre a ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie iar mulţi au "răsuflat uşuraţi" după decizia din decembrie, de aderare cu graniţele aeriene şi maritime.

"Susţinem aderarea completă, o imensă majoritate a Uniunii Europene susţine aderarea completă. În primul rând, pentru că este ceva coerent, pentru că este un obiectiv politic şi pentru că vedem foarte bine cozile de maşini, cozile de camioane la graniţele terestre şi este absurd în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor şi bunurilor, dar şi în planul securităţii şi chiar în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Este absurd să vezi cum camioane aşteaptă (la graniţă - n.r.) zile întregi. Susţinem aderarea completă, cât se poate de repede, a României în spaţiul Schengen, din toate punctele de vedere", a afirmat Warnery.


El a spus că ţara sa se bucură de primul pas făcut în acest sens.

"La începutul lui decembrie nu credeam că se va întâmpla. Ne-am unit forţele. La jumătatea lui decembrie am spus că trebuie să se întâmple. La finalul lunii a fost luată decizia. A fost o mare bucurie pentru mulţi şi mulţi au răsuflat uşuraţi, inclusiv diplomaţii acreditaţi aici, la Bucureşti, printre care mă număr şi eu. Deci, este o primă etapă decisivă. Trebuie să urmeze şi cealaltă, aşadar se discută de o aderare cât mai rapidă la spaţiul Schengen terestru", a afirmat ambasadorul.


Warnery a susţinut că perioada dinaintea alegerilor europarlamentare din iunie "complică puţin lucrurile".

"Nu spun că o decizie va fi neapărat blocată până în iunie, dar este cu adevărat o situaţie complexă", a arătat diplomatul.


AGERPRES 

Citește și: 

Peste 70% dintre participanții la sondaj nu cred că România va adera la Schengen și pe cale terestră în 2024!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii