Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele pentru Operații Speciale Române, salturi cu parașuta în poligonul Capu Midia

ro

10 Jul, 2021 15:41 1522 Marime text
  • Militarii Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale s-au antrenat în această săptămână în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană.
Misiunea lor a presupus salturi cu parașuta de la 1200 și 3000 de metri altitudine din elicoptere IAR-330 PUMA și dintr-o aeronavă C-27J Spartan aparținând Forţele Aeriene Române.

Antrenamentele au constat în exerciții HAHO ( high altitude-high opening – altitudine mare-deschidere mare) și HALO ( high altitude-low opening – altitudine mare- deschidere mică) pentru menținerea aptitudinilor dobândite pe parcursul pregătirii.

În tehnica HAHO, parașutiștii deschid parașuta la câteva secunde după ce au sărit din aeronavă, pe când în tehnica HALO parașuta este deschisă la o altitudine mică, după o cădere liberă de aproximativ 60 de secunde.

Militarii din Forțele pentru Operații Speciale Române care fac astfel de salturi sunt foarte bine antrenați, iar printre calitățile lor se numără curajul și stăpânirea de sine în aer plus o viteză de reacție foarte mare pentru a rezolva incidentele care pot apărea pe timpul saltului cu parașuta, căderii libere, respectiv a zborului cu parașuta deschisă.

Sursă foto: Facebook / Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, Lt. Anca Medrea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii