Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis”, 49 de ani de devotament în serviciul patriei

ro

01 Jun, 2021 10:54 3359 Marime text
  • Cu o istorie încă puţin cunoscută, care se întinde pe un interval de timp relativ scurt, dar densă, bogată, interesantă şi nu mai puţin glorioasă decât a altor mari unităţi din alte arme, Centrul Radioelectronic şi Observare a trecut prin diferite schimbări, ajungând în prezent, prin meritul oamenilor din compunerea sa, la statutul de brigadă, o structură esențială în îndeplinirea misiunilor Forțelor Navale Române.
Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis” sărbătorește astăzi, 1 iunie 2021, 49 de ani de devotament în serviciul Patriei.

Prin ordinul şefului Marelui Stat Major, la data de 1 iunie 1972, s-a înfiinţat Centrul Radioelectronic şi Observare, dislocat în garnizoana Constanţa şi subordonat Comandamentului Marinei Militare.

Cu o istorie încă puţin cunoscută, care se întinde pe un interval de timp relativ scurt, dar densă, bogată, interesantă şi nu mai puţin glorioasă decât a altor mari unităţi din alte arme, Centrul Radioelectronic şi Observare a trecut prin diferite schimbări, ajungând în prezent, prin meritul oamenilor din compunerea sa, la statutul de brigadă, o structură esențială în îndeplinirea misiunilor Forțelor Navale Române.

Dincolo de serviciul de luptă, de calificative, izbânzi şi înfrângeri, dincolo de năzuinţe, satisfacţii sau neîmpliniri, cei de atunci şi cei de acum au scris şi scriu o istorie aparte.

În vremurile tulburi pe care le trăim astăzi, misiunea unităţii este una de o importanţă deosebită pentru menţinerea securităţii teritoriului național, pentru care înaintaşii noştri şi-au dat viaţa.

Transformarea Centrului în Brigadă nu este una întâmplătoare, aceasta demonstrază că munca personalului este apreciată cu adevărat, iar valoarea şi însemnătatea unității au fost recunoscută de către factorii decidenţi ai Armatei României.

La mulți ani, Bg.REO!

„De veghe valurilor, de veghe undelor! Ad vigilamus undis!”, este postarea de pe pagina de Facebook a Forțelor Navale Române.

Sursa foto: Facebook/ Forțele Navale Române

Citește și: „Maistrul militar/Subofițerul Anului 2019 în Forțele Navale”. Cine sunt laureații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii