Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formularul 600, simplificat. Soluția va fi prezentată săptămâna viitoare. Declarațiile ministrului Finanțelor

ro

16 Feb, 2018 17:07 1848 Marime text
Formularul 600 şi-ar putea găsi o soluție săptămâna viitoare. Ministrul Finanţelor spune, în plus, că va fi vorba despre simplificarea mecanismului de declarare a contribuţiilor.
 

„Săptămâna viitoare vom dori să discutăm la nivelul echipei guvernamentale noul mecanism propus pe formularul unic. Deci nu vom avea cinci formulare, cum sunt astăzi, ci va fi un singur formular pe care contribuabilul să-l depună în acest an. Săptămâna viitoare, am spus, prezentăm echipei guvernamentale, luăm decizia asupra noului mecanism şi prezentăm public tot săptămâna viitoare noul mecanism, astfel încât toţi cei vizaţi să poată să-şi aducă, eventual, (contribuția - n.r.), dacă mai sunt întrebări de clarificat sau puncte neclare”, a declarat Eugen Teodorovici la Digi24.


„În prima parte a lunii martie, vom avea actul normativ care va consfinţi noul mecanism. Toţi cei care au depus până în prezent nu vor trebui să mai depună. Cei care n-au depus şi vor depune, în fine, la termenul la care va fi prevăzut în noul act normativ, nu-şi pierd calitatea de asigurat nici pe zona de sănătate, nici pe zona de pensii. Facem o dată unică pentru depunerea formularului și o singură plată, în timpul anului. Se va merge pe (venit) estimat, și nu pe realizat, astfel încât omul face o estimare proprie, iar plata va fi aferentă acestei estimări. Și nu anticipată, ci în parcursul anului”, a precizat ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii