Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! DIICOT Constanța anunță reținerea a două persoane pentru trafic de droguri

ro

22 Feb, 2024 16:03 974 Marime text






 
  • Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane (una dintre ele fiind cetățean străin), în două cauze penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc. 
Astfel, cu privire la prima persoană, s-a reținut faptul că, ar fi deținut și comercializat cantități de drog de risc (canabis), pentru 1.000 de lei.
 
Din cercetările efectuate cu privire la cea de-a doua persoană (cu cetățenie străină) a reieșit faptul că, în luna februarie 2024, prin intermediul unui serviciu poștal al Marii Britanii, ar fi introdus în țară aproximativ 14 grame de cocaină (drog de mare risc). Acesta a fost prins în flagrant delict, la data de 21 februarie 2024, în timp ce ar fi ridicat pachetul conținând substanța interzisă.
 
În urma percheziției domiciliare efectuate, la aceeași dată, au fost descoperite și ridicate 10 telefoane mobile, mai multe mijloace de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă.
 
La datele de 21 și 22 februarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, potivit IPJ Constanța.
 
De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

În dosarul 1166/118/2024, conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța a respins ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – DIICOT ST Constanţa, formulată în dosarul nr. 431/D/P/2023 la data de 17.05.2023 privind luarea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile faţă de inculpatul Popescu Vlad Adrian.
 
Instanța a dispus „punerea de îndată în libertate a inculpatului Popescu Vlad Adrian de sub puterea ordonanței de reţinere emise în cauză, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză“, conform portalului instanțelor de judecată.
 
Tribunalul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Popescu Vlad Adrian, pe o durată de 60 de zile, de la 22.02.2024 la 21.04.2024 inclusiv.
 
Apoi, în dosarul 1184/118/2024, Tribunalul Constanța a dispus, conform portalului instanțelor de judecată, arestarea preventivă a „inculpatului Dmytro Rybnikov, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 ?i introducere în ?ară de droguri de mare risc, prevăzută de art. 3 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cp., pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 22.02.2024 şi până la data de 22.03.2024, inclusiv“.
 
Totodată, instanța a respins cererea inculpatului de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca nefondată.

Decizii nu sunt una definitive!

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează sursa.


Citește și

Tânăr depistat cu droguri în Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii