Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant! Autopsier prins când primea 600 de lei pentru cosmetizarea și îmbălsămarea unei persoane decedate

ro

08 Mar, 2024 12:10 837 Marime text



Ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au procedat la prinderea în flagrant a unui autopsier din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Bistrița-Năsăud, în timp ce primea suma de 600 de lei, de la o persoană, denunțător în cauză.

În fapt, autopsierul, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a solicitat suma respectivă de bani, pentru efectuarea unor servicii de cosmetizare și îmbălsămare, a unei persoane decedate.

Ulterior, suspectul a fost condus la sediul unității de Parchet, în vederea continuării cercetărilor pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Menționăm că asupra suspectului, nu au fost luate măsuri preventive, acesta fiind cercetat în stare de libertate.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Justiție Tulcea
Șofer condamnat pentru dare de mită!




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii