Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Forma juridică a Romcargo Maritim a fost schimbată

ro

28 Nov, 2023 17:04 962 Marime text

 
  • Asociați în Romcargo Maritim SRL sunt Adolf Bâclea, Nicolae Kovacs și Inostrio Enterprises SRL.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 5.082 din data de 15 noiembrie 2023, a fost publicată hotărârea din 16 octombrie 2023 a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor firmei Romcargo Maritim, societate pe acțiuni până la acel moment.
 
Romcargo Maritim este o companie înfiinţată şi funcţionând în conformitate cu legile din România, cu sediul social în Port Constanţa, Sector Sud, judeţul Constanţa.  
 
În temeiul articolelor 32.1., 33.10. şi 34 din Actul Constitutiv, şi al articolului 113 din Legea Societăţilor nr. 31/1990, în prezenţa acţionarilor reprezentând 100% capital social şi
100% drepturile de vot, respectiv:
 
(1) Inostrio Enterprises SRL, o companie înfiinţată şi funcţionând în conformitate cu dreptul român, cu sediul în Constanţa, Portul Constanţa Sud Agigea, reprezentată legal de către Alexandru Boldeanu, în calitate de administrator („Inostrio“),
(2) Adolf Bâclea, cetăţean român, născut în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, cu domiciliul în municipiul Constanţa („Adolf Bâclea“), şi
(3) Nicolae Kovacs, cetăţean român, cu domiciliul în Bucureşti,
 
Şedinţa AGEA a fost statutar şi legal întrunită prin participarea acţionarilor reprezentând 100% capital social al Societăţii, cu renunţarea la formalităţile de convocare prevăzute de Actul Constitutiv al Societăţii şi de Legea Societăţilor nr. 31/1990, republicată şi cu modificările ulterioare, și a hotărât cu unanimitate de voturi:

1. Se aprobă renunţarea la formalităţile de convocare şi constată Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor legal şi statutar întrunită.
 
2. Se aprobă schimbarea formei juridice a Societăţii din „societate pe acţiuni“ în „societate cu răspundere limitată“, Inostrio Enterprises SRL, Adolf Bâclea şi Nicolae Kovacs urmând să deţină calitatea de asociaţi în cadrul societăţii cu răspundere limitată.
 
3. Se vor schimba acţiunile în părţi sociale, iar valoarea nominală a unei părţi sociale va fi de 22.290 lei.
 
4. În urma schimbării formei juridice, capitalul social total al societăţii este de 2.340.450 lei, fiind împărţit într- un număr de 105 părţi sociale, cu o valoare nominală de 22.290 lei / parte socială şi deţinut de către asociaţi astfel: i) Adolf Bâclea deţine un număr de 77 părţi sociale cu o valoare nominală de 22.290 lei fiecare şi o valoare nominală totală de 1.716.330 lei, reprezentând 73,3333334% din capitalul social şi din participarea la beneficii şi pierderi;
ii) Nicolae Kovacs deţine un număr de 14 părţi sociale cu o valoare nominală de 22.290 lei fiecare şi o valoare nominală totală de 312.060 lei, reprezentând 13,3333333% din capitalul social şi din participarea la beneficii şi pierderi; şi
iii) Inostrio Enterprises SRL deţine un număr de 14 părţi sociale cu o valoare nominală de 22.290 lei fiecare şi o valoare nominală totală de 312.060 lei, reprezentând 13,3333333% din capitalul social şi din participarea la beneficii şi pierderi.
 
5. Se aprobă eliminarea activităţilor prevăzute la obiectul secundar de activitate al Societăţii, cu excepţia următoarelor activităţi secundare:
clasa CAEN 4939 - Alte transporturi terestre de călători n.c.a.;
clasa CAEN 5210 – Depozitări; clasa CAEN 5224 – Manipulări;
clasa CAEN 6820 - Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate;
clasa CAEN 7739 - Activităţi de închiriere şi leasing cu alte maşini, echipamente şi bunuri tangibile n.c.a.
 
6. Se aprobă încetarea contractului de prestare a serviciilor de audit financiar încheiat cu BDO Audit SRL, societate constituită şi funcţionând în conformitate cu legile române, cu sediul social în Bucureşti.
 
7. Se aprobă în unanimitate alegerea lui Nicolae Kovacs, cetăţean român, născut în Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, cu domiciliul în Bucureşti, în calitate de Administrator, cu puteri depline de administrare şi reprezentare, pe o perioadă de 10 ani începând cu data de prezentei hotărâri.
 
8. Se aprobă o nouă versiune a Actului Constitutiv al Societăţii, ca urmare a modificărilor aprobate în prezenta decizie. Se aprobă eliminarea prevederilor referitoare la Adunarea Generală Extraordinară, a registrului acţionarilor, precum şi adăugarea în cuprinsul atribuţiilor Adunării Generale a Asociaţilor a celor prevăzute în art. 191 şi următoarele din Legea societăţilor nr. 31/1990. În tot cuprinsul Actului Constitutiv al Societăţii se vor înlocui în mod corespunzător următorii termeni: „S.A.“ cu „S.R.L.“, „societate pe acţiuni“ cu „societate cu răspundere limitată“, „acţionari“ cu „asociaţi“, „acţiuni“ cu „părţi sociale“, „hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor“ cu „Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor“. Se aprobă actualizarea Actului Constitutiv al Societăţii în conformitate cu modificările intervenite conform dispoziţiilor Legii nr. 265/2022. Articolele Actului Constitutiv vor fi renumerotate corespunzător. Versiunea actualizată a Actului Constitutiv va fi semnată de către toţi asociaţii Societăţii.
 
9. Se aprobă împuternicirea lui Nicolae Kovacs, în calitate de Administrator, pentru a duce la îndeplinire prezenta hotărâre, reprezentarea Societăţii în faţa Registrului Comerţului şi a oricăror persoane sau autorităţi, efectuarea tuturor procedurilor şi formalităţilor prevăzute de legea română şi semnarea oricăror/tuturor documentelor necesare în scopul aducerii la îndeplinire a prezentei hotărâri. Împuternicitul va putea delega aceste atribuţii unei alte persoane, după cum consideră de cuviinţă.
 
Despre Romcargo Maritim SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată marți, 28 noiembrie 2023, Romcargo Maritim SRL a fost înființată în anul 2006, iar activitatea principală este „manipulări“.
 
Asociați în Romcargo Maritim SRL sunt Adolf Bâclea (cu 73.333333%), Nicolae Kovacs (cu 13.333333%) și Inostrio Enterprises SRL (cu 13.333333%). Administrator este Nicolae Kovacs.   
 
În 2022, Romcargo Maritim SRL a avut o cifră de afaceri de 18.044.490 lei, un profit de 4.150.837 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 77.
 
Platforma termene.ro informează și că Romcargo Maritim SRL nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP din perioada 2007 – prezent (data ultimei actualizări - 27 noiembrie 2023).
 
Despre Inostrio Enterprises SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată marți, 28 noiembrie 2023, Inostrio Enterprises SRL a fost înființată în anul 2013, iar obiectul de activitate la Recom este „Intermedieri în comerțul cu produse diverse“.
 
Asociat unic în Inostrio Enterprises SRL este Codruța Dana Bogatu (soția fostului director portuar Eugen Bogatu), iar calitatea de administrator o îndeplinește Alexandru Boldeanu. Codruța Dana Bogatu mai apare în trei firme în funcțiune: Stone Group SRL (asociat, cu 50%), Asclepios Imobiliare SRL (asociat, cu 50%, și administrator) și Andaluza Beach SRL (asociat, cu 4,76%). Alexandru Boldeanu mai apare în Norlex Enterprises SRL (asociat unic), Arome Noi SRL (asociat, cu 50%, și administrator) și Vitis SA Babadag SA (cenzor).    
 
În 2022, Inostrio Enterprises SRL a avut o cifră de afaceri de 97.260.687 lei, un profit de 2.301.761 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 13.
 
Platforma termene.ro informează și că Inostrio Enterprises SRL are cinci contracte câștigate - achiziții directe și opt contracte câștigate - achiziții publice, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP din perioada 2007 – prezent (data ultimei actualizări - 27 noiembrie 2023).
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto (cu rol iustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Compania Romcargo Maritim SA are un nou Consiliu de Administraţie!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii