Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:01 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma unde este asociat Emanuel Muntmark extinde Parcul Eolian Comana-Pecineaga

ro

13 Jan, 2021 00:00 1882 Marime text
  • Pecineaga Energies SRL extinde parcul eolian de la Comana-Pecineaga
  • De altfel, firma îi are ca asociați pe Emanuel Muntmark și pe francezii de la Valorem SAS
 
Pecineaga Energies SRL a depus documentația la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța pentru eliberarea acordului de mediu necesar întocmirii Planului Urbanistic Zonal în vederea modificării documentației de urbanism existente și extinderea Parcului Eolian Comana Pecineaga.
 
Parcelele de teren pe care se execută lucrarea au funcțiunea de teren agricol și au fost parțial scoase din circuitul agricol, urmând ca până la finalizarea autorizației de construire să iasă din circuitul agricol și celelalte parcele. După amenajarea parcului eolian, terenul nefolosit în scopul producerii energiei electrice din surse regenrabile va fi redat funcțiunii agricole.
 
Zona în care se amplasează parcul eolian are funcțiunea predominantă agricolă și se află în extravilanul comunelor Comana, Pecineaga și Amzagea și intravilanul localității Tătaru, județul Constanța. Terenul se află într-o zonă propice dezvoltării funcțiunii de producere energie electrică din surse regenerabile, atât din punct de vedere al prezenței vânturilor dominante, rețelelor electrice, al rețelei de drumuri, cât și din punct de vedere al dispobilității comunității și autorității locale.
 
Se propune realizarea unei stații principale de transformare și a unei substații de transformare MT/110kV la care se vor conecta cele 21 de turbine eoliene precum și realizarea unui sistem de stocare energie electrică. Sistemul de stocare poate fi instalat în clădire tip container/hală sau orice altă soluție constructivă aleasă de beneficiar, inclusiv în vecinătatea turbinelor și are ca rol înmagazinarea parțială sau totală a energiei produsă de turbinele eoliene și injectarea acesteia în reațea în momente în care vântul este mai slab sau sunt îndeplinite anumite condiții suplimentare.
 

Pecineaga Energies SRL, în datele Registrului Comerțului

 
Firma a fost înființată în anul 2007 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Zorelelor. Capitalul social subscris este de 200 de lei. Asociați în firmă sunt Valorem SAS, firmă înregistrată în Franța, cu o cotă de 95% la beneficii și pierderi și Emanuel Muntmark, cu o cotă de 5%.
 
Persoane împuternicite în firmă sunt: Berard Nicolas Jean Richard – administrator, Aufort Jerome Remy – administrator, Emanuel Muntmark – administrator. Firma are ca activitate principală, conform codului CAEN, „Producţia de energie electrică”.
 
În anul 2019, firma a înregistrat zero salariați, la o cifră de afaceri de 0 lei, pierderea fiind de 855.115 lei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii