Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Câți pompieri au intervenit și în cât timp a fost stins incendiul (video)

ro

05 Oct, 2021 09:15 1754 Marime text
  • Prima autospecială care a ajuns la unitatea sanitară a ajuns în opt minute de la primul apel la 112 care anunța incendiul. 
  • Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră de la sosirea primului echipaj la fața locului. 
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au declarat astăzi că la incendiul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au intervenit peste 100 de pompieri, atât din județul Constanța, cât și de la Ialomița, Călărași și Galați. 

Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră de la sosirea primului echipaj la fața locului. 

De altfel, prima autospecială care a ajuns la unitatea sanitară a ajuns în opt minute de la primul apel la 112 care anunța incendiul. 

„Apelul venit prin Sistemul Național de Urgență 112 a fost la 9.48. Imediat au fost alertate toate autospecialele din municipiu. Primele echipaje au ajuns la fața locului la ora 9.56. S-au deplasat 10 autospeciale pentru stingerea incendiului, o Descarcerare, două autoscări, o autospecială de transport victime multiple, un autocamion cu container multirisc, opt SMURD de prim ajutor B2, un SMURD tip C. De la ISU Ialomița a venit  o autospecială de transport victime multiple și un SMURD de prim ajutor Tip B2. De la ISU Călărași au venit 7 SMURD tip B2 și o autospecială de transport victime multiple. ISU Galați ne-a sprijinit cu o autospecială de transport victime multiple. În total au intervenit 130 de pompieri. ISU Constanța a intervenit cu 100 de pompieri, dintre care aproximativ 30 de la echipajele de prim ajutor și terapie intensivă iar ceilalți pentru stingere. Primul echipaj a ajuns la ora 9.56, incendiul a fost localizat la ora 10.06 iar la 10.55 a fost lichidat“ - a declarat plutonier adjutant Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii