Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul de film El Gouna din Egipt este amânat în anul 2023. Ce spun organizatorii

ro

20 Jun, 2022 15:09 1021 Marime text
Film. Sursă foto: Pixabay
  • Pentru moment nu a fost stabilită o dată exactă pentru cea de-a şasea ediţie a festivalului de film arab.

Festivalul de film El Gouna din Egipt, programat pentru luna octombrie, va avea loc în 2023, au anunţat organizatorii săi duminică seara, precizând că "provocările globale" nu au fost propice organizării evenimentului cultural, ţara fiind afectată de creşterea preţurilor ca urmare a războiului din Ucraina, relatează Agerpres.

Pentru moment nu a fost stabilită o dată exactă pentru cea de-a şasea ediţie a festivalului de film arab care, în fiecare an, atrage vedete din întreaga regiune, însă nu numai. La ediţiile anterioare au participat şi staruri ale cinematografiei americane, precum Forest Whitaker şi Owen Wilson.

În 2017, magnatul imobiliar Samih Sawiris a fondat acest festival în oraşul El Gouna, de la Marea Roşie, la 450 de kilometri sud-est de Cairo. Această staţiune elegantă de pe litoral a fost ea însăşi creată în 1989 de familia Sawiris, cea mai bogată din Egipt.

În cadrul ultimei sale ediţii din octombrie 2021, festivalul a recompensat filmul egiptean "Feathers", care câştigase un premiu la Cannes cu câteva luni mai devreme, creând controverse în ţară.

Actori şi deputaţi au acuzat că lungmetrajul "pătează reputaţia" ţării în care, însă, conform Băncii Mondiale, doi din trei locuitori trăiesc sub sau doar la nivelul pragului sărăciei.

Afectat de o inflaţie galopantă, cheltuieli publice uriaşe pentru infrastructură şi o devalorizare brutală, Egiptul se află în discuţii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind un nou împrumut, în timp ce bugetul ţării de circa 160 de miliarde de dolari este împovărat de o datorie publică care ajunge la 90% din PIB
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii